Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is foto-2.jpg

Mijn naam is Anouk Ideco, ik ben de eigenaresse van MAIN Mondige Zorg. Ik ben 29 jaar en samen met mijn vriend, zoon Ole (24-09-2022), dochter Jula (02-10-2023), 5 kippen en 2 konijnen woon ik in Almere. Ik hockey bij de Almeerse hockeyclub en ben gek op koken, reizen en gezelligheid. Het hele jaar kijk ik uit naar de wintersport en ik ben altijd bezig met het plannen van een volgende reis.

Na de middelbare school moest ik een studiekeuze maken. Ik wilde graag gaan werken in de zorg, zelfstandig kunnen zijn en afwisseling in mijn werk. Na een tussenjaar als skilerares in Oostenrijk en vrijwilliger in Kenia ben ik in 2012 begonnen aan de opleiding Mondzorgkunde. In 2017 mocht ik mijzelf Mondhygiënist noemen. Tijdens mijn studie en werk de afgelopen 5 jaar heb ik veel ervaring opgedaan. Ik heb in verschillende algemene tandartspraktijken gewerkt, in verpleeghuizen mobiele mondzorg geleverd en ik heb kinderen op asielzoekerscentra bezocht.

Alle ervaring die ik heb opgedaan wilde ik meenemen en combineren om zo mijn eigen praktijk te starten. Zo kwam ik op het idee om mobiele mondzorg te leveren op basisscholen. Naast mijn werk als mondhygiënist in verpleeghuizen ben ik in januari 2022 MAIN Mondige Zorg gestart.

Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor mondhygiënisten (NVM) en volg jaarlijks meerdere bijscholingscursussen.