Het team

Anouk Ideco

Anouk Ideco

Eigenaresse & mondhygiënist

Mijn naam is Anouk Ideco, ik ben de eigenaresse van MAIN Mondige Zorg. Ik ben 29 jaar en samen met mijn vriend, zoon Ole (24-09-2022), dochter Jula (02-10-2023), 5 kippen en 2 konijnen woon ik in Almere. Ik hockey bij de Almeerse hockeyclub en ben gek op koken, reizen en gezelligheid. Het hele jaar kijk ik uit naar de wintersport en ik ben altijd bezig met het plannen van een volgende reis.

Na de middelbare school moest ik een studiekeuze maken. Ik wilde graag gaan werken in de zorg, zelfstandig kunnen zijn en afwisseling in mijn werk. Na een tussenjaar als skilerares in Oostenrijk en vrijwilliger in Kenia ben ik in 2012 begonnen aan de opleiding Mondzorgkunde. In 2017 mocht ik mijzelf Mondhygiënist noemen. Tijdens mijn studie en werk de afgelopen 5 jaar heb ik veel ervaring opgedaan. Ik heb in verschillende algemene tandartspraktijken gewerkt, in verpleeghuizen mobiele mondzorg geleverd en ik heb kinderen op asielzoekerscentra bezocht.

Alle ervaring die ik heb opgedaan wilde ik meenemen en combineren om zo mijn eigen praktijk te starten. Zo kwam ik op het idee om mobiele mondzorg te leveren op basisscholen. Naast mijn werk als mondhygiënist in verpleeghuizen ben ik in januari 2022 MAIN Mondige Zorg gestart.

Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor mondhygiënisten (NVM) en volg jaarlijks meerdere bijscholingscursussen.

Rowan de Ruijter

Rowan de Ruijter

mondhygiënist

Ik ben Rowan de Ruijter, 28 jaar en woon samen met mijn man en twee hondjes in Almere.

Van jongs af aan wist ik dat ik met mijn handen wilde werken.  Na eerst vmbo te hebben gedaan en daarna nog twee jaar havo, wilde ik graag een hbo opleiding doen. Ik was op zoek naar een opleiding met een combinatie van leren uit de boeken en in de praktijk. Toen kwam ik uit bij de opleiding Mondzorgkunde. Deze heb ik in vier jaar met plezier afgerond.

Ik werk nu al 5 jaar als mondhygiënist en heb ervaring opgedaan in verschillende tandartspraktijken en als mondhygiënist in de ouderenzorg. Naast het werken met ouderen heb ik ook veel affiniteit en ervaring met kinderen.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool, speel ik padel en vind je mij soms op de golfbaan. Ook sta ik graag in de keuken, ik houd van koken en bakken

Bij MAIN Mondige Zorg ben ik in oktober 2022 begonnen als waarneemster voor Anouk toen zij met zwangerschapsverlof ging. Vanaf 1 juni 2023 werk ik vast 1 dag per week voor MAIN Mondige Zorg. Het werken op school doe ik met veel plezier en ik zie het als een uitdaging om (angstige) patiënten rust en vertrouwen te geven in de stoel. Ik vind het belangrijk om een goede mondverzorging aan te leren bij kinderen, heb veel geduld en bied graag een luisterend oor.

Ikram

Ikram

mondhygiënist

Van september ’23 tot en met januari ’24 zal mondhygiënist Ikram het team van MAIN Mondige Zorg versterken.

Mijn naam is Ikram en ik ben een ervaren mondhygiënist, actief in het vak sinds 2004. Ik heb een passie voor het werken met de jeugd en ik haal veel voldoening uit het bevorderen van gezonde mondzorggewoonten en het zien van groei in de jeugdmondzorg.

Met mijn kennis en professionele ervaring zet ik me in om jonge patiënten te begeleiden bij het ontwikkelen van een optimale mondgezondheid. Ik begrijp dat een goede mondhygiëne niet alleen bijdraagt aan een stralende glimlach, maar ook aan de algehele gezondheid en het welzijn van kinderen en jongeren. Daarom streef ik ernaar om hen te voorzien van de nodige educatie en tools om hun mondgezondheid te verbeteren en te behouden.

Ik geloof in een persoonlijke en vriendelijke benadering, waarbij ik de tijd neem om naar de unieke behoeften van mijn jonge patiënten te luisteren en hen op hun gemak te stellen. Met een preventieve benadering werk ik samen met ouders en kinderen om een sterke basis voor een gezonde mond op te bouwen.

Eva

Eva

mondhygiënist

Van oktober ’23 tot en met december ’23 zal mondhygiënist Eva het team van MAIN Mondige Zorg versterken.

Hoi! Mijn naam is Eva en ik woon samen met mijn vriend in Leiden.
Sinds 2016 ben ik werkzaam als mondhygiënist in o.a. een AZC waar ik kinderen behandel en begeleid. Binnen de mondzorg vind ik het belangrijk om mensen individuele zorg te geven. Ieder kind is anders en verdient een passende benadering, waarbij er goed wordt gekeken naar het kind als individu en de situatie in de mond. Ik zie het als doel om kinderen te begeleiden in het opbouwen van goede poetsvaardigheden. Daarnaast vind ik het van belang om ouders te betrekken bij de mondzorg en hecht ik waarde aan goede communicatie.

Na mijn studie mondzorgkunde ben ik gaan doorstuderen en heb ik mijn mastertitel behaald in de psychologie aan de universiteit Leiden. De kennis omtrent gedrag pas ik toe tijdens mijn werk als mondhygiënist. In mijn vrije tijd wandel ik graag, struin ik kringloopjes af en schilder ik met aquarel.

Contactformulier


info@mainmondigezorg.nl

06-14290028

Almere, Lelystad en ’t Gooi

Kvk: 75056100