Over ons

De mondhygiënist op school

Hierbij stel ik mij graag even voor!

Mijn naam is Anouk Ideco, ik ben 28 jaar en woon in Almere. In 2012 ben ik begonnen aan de opleiding Mondzorgkunde en in 2017 mocht ik mijzelf Mondhygiënist noemen. Tijdens mijn studie en werk de afgelopen 4 jaar heb ik veel ervaring opgedaan. Ik heb in verschillende algemene praktijken gewerkt, in verpleeghuizen mobiele mondzorg geleverd en heb kinderen op asielzoekerscentra bezocht.

Sinds kort ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Alle ervaring die ik heb opgedaan wilde ik meenemen en combineren en zo ben ik met het idee gestart om mobiele mondzorg te leveren op basisscholen.

Vanaf januari 2022 ben ik op de eerste school begonnen met de preventieve mondzorg. De school heeft voor mij een ruimte vrij gemaakt, waar ik als ik aanwezig ben mijn stoel uitklap en al mijn spullen mee naar toe neem. Aan het eind van de dag neem ik ook weer alle spullen mee en wordt al het instrumentarium zorgvuldig en professioneel gereinigd.

Bij de behandelingen kan je dneken aan mondhygiëne controle, poetsinstructie, gebitsreiniging, het polijsten van de tanden en eventueel aanbrengen van fluoride.

Het doel is om de mondgezondheid van de kinderen te verbeteren, door meer bewustwording te crëeren, er op school ook aandacht aan te besteden en mondzorg zeer toegankelijk te maken. Ik hoop in de toekomst samen met andere mondhygiënisten meerdere scholen te kunnen bezoeken.

De mondhygiënist op school staat los van de halfjaarlijkse controles bij de tandarts.

Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar info@mainmondigezorg.nl

Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor mondhygiënisten (NVM) en volg jaarlijks meerdere bijscholingscursussen.